Analisis Pengaruh Modal Kerja, Lama Usaha dan Jam Kerja terhadap Pendapatan Pedagang Kaki Lima di Kawasan Darmo Permai Surabaya Tahun 2021

Kevin Dion Soemardianto

Abstract


The purpose of these study to " The Analysis of Working Capital, Length of Business and Office Hour to Income of Street Vendors in Darmo Permai Surabaya in 2021". These study used Cross Section data with 61 samples were tested on multiple linear regression method to showed an increase of generated by street vendors based on working hours and the length of business that the street vendors have occupied. Simultaneously there was an impact on increasing the income of street vendors on the hours worked and the length of the business occupied, while partially only working hours will have a positive impact on the income of street vendors at the Darmo Permai Location Surabaya 2021.

Keywords


Income, Capital, Length of Business and Office Hour.

Full Text:

PDF

References


Azwar, S. (2007). Reliabilitas dan Validitas. Yogyakarta: Pustaka Pelajar.

Case & Fair. (2007). Prinsip-Prinsip Ekonomi jilid 1, Jakarta: Erlangga.

Gujarati, D. (2006). Dasar-Dasar Ekonometrika.Jakarta: Erlangga.

Ma’arif, S. (2013). Analisis Faktor-Faktor yang Mempengaruhi Pendapatan Pedagang Pasar Bandarjo Unguran Kabupaten Semarang. Skripsi Jurusan Ekonomi Pembangunan Fakultas Ekonomi Universitas Negeri Semarang. Semarang. Diakses pada 28 November 2018.

Patty, Forlin dan Maria R R. (2015). Faktor-Faktor yang Mempengaruhi Pendapatan Pedagang Kaki Lima (Studi Empiris PKL Di Sepanjang Jln. Jendral Sudirman Salatiga). Jurnal Dinamika Ekonomi dan Bisnis. 1(1), 1-20

Riyanto, B. (2010). Dasar-Dasar Pembelajaran Perusahaan. Yogyakarta: BPFE.

Rosetyadi, Artistyan F dan Fitrie A. (2013). Pengaruh Modal Awal, Lama Usaha dan Jam Kerja Terhadap Pendapatan Pedagang Kios di Pasar Bintoro Demak. Diponegoro Journal of Economics. 2 (1), 1-6.

Santoso, Y.N.B. (2001). Faktor – Faktor yang Mempengaruhi Pendapatan Pedagang Kaki Lima; Studi Kasus Pedagang Kaki Lima Di Jalan Gejayan dan Jalan Malioboro Yogyakarta. Diakses pada tanggal 14 Februari 2016 dari link: http;/www.librarty.usd.ac.id/

Sartika, P, tiktik dkk. (2004). Ekonomi Skala Kecil / Menengah dan Koperasi. Bogor: Ghalia Indonesia

Su’ud, A. (2007). Pengembangan Ekonomi Mikro, Nasional Conference, Jakarta.

Suparmoko. (2010). Pengantar Teori Ekonomi. Yogyakarta: BPFE.

Wicaksono, D. (2011). Analisis Faktor-Faktor Yang Mempengaruhi Pedagang Sektor Informal Penjual Bakso di Kota Semarang. Jurnal Perencanaan Wilayah Kota, 3 (4), 119-124.




DOI: http://dx.doi.org/10.30742/economie.v5i1.3432

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Copyright (c) 2023 Kevin Dion Soemardianto



Creative Commons License
Economie by https://journal.uwks.ac.id/index.php/economie is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

 

Indexed by:

   

 

ECONOMIE
Program Studi Ekonomi Pembangunan
Fakultas Ekonomi dan Bisnis Universitas Wijaya Kusuma Surabaya
Jl. Dukuh Kupang XXV/54 Surabaya 60225
Telefon: +6231 5613231 email: economie@uwks.ac.id
eISSN: 2745-6366